Путін назвав нонсенсом дефіцит пального в Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін назвав нонсенсом дефіцит пального в Росії

Енергетика
299
Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін назвав ситуацію, при якій в Росії спостерігається дефіцит пального, - нонсенсом. Про це глава уряду РФ заявив на нараді, присвяченій проблемам нафтогазової галузі.
"Дефіцит пального - це нонсенс для РФ, його не повинно бути", - підкреслив він, після чого застеріг нафтокомпанії від надмірного захоплення експортом сировини на шкоду переробці нафти.
"Якщо ми побачимо ухил в нарощуванні експорту нафти на шкоду переробки - також обговоримо експортні графіки компанії 'Транснафта' - прошу це мати на увазі", - сказав Путін.
За словами Путіна, "солідні, важливі" керівники нафтових компаній не завжди контролюють ситуацію, тому на середньому рівні цих компаній "просто включається механізм" у випадку, якщо уряд у своїх рішеннях "не там коми розставив".
"І цей механізм працює в напрямку отримання максимального прибутку, і все", - сказав Путін.
На засіданні Путін попросив менеджмент нафтових компаній "самим уважно влазити в процеси, дивитися, що відбувається, щоб збоїв не допускати".
Навесні 2011 року в Росії вибухнула паливна криза, коли одночасно в декількох регіонах країни став відчуватися брак бензину. Володимир Путін звинуватив в усьому нафтовиків, при цьому прем'єр-міністр побачив у тому, що сталося, ознаки змови. У свою чергу, віце-прем'єр РФ Ігор Сечін висловив думку, що різке збільшення цін пов'язане з дефіцитом нафтопродуктів на ринку.
Для боротьби з дефіцитом пального влада ввела загороджувальні експортні мита на нафтопродукти.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас