Держпідприємствам пробачили борги за електрику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держпідприємствам пробачили борги за електрику

Енергетика
244
Верховна Рада списала заборгованість казенних підприємств за спожиту електроенергію, що утворилася через їх недофінансування. Відповідні внесення до деяких законів України підтримали 228 депутатів у п'ятницю.
Метою закону є вирішення проблеми боргів за електроенергію між казенними підприємствами та енергопостачальними компаніями, між енергопостачальними компаніями та державним підприємством "Енергоринок", між держпідприємством "Енергоринок" і виробниками електричної енергії, а також між виробниками електричної енергії та державним агентством резерву за поставлене у минулих періодах паливо, заборгованість щодо якого реструктуризована для виконання рішень уряду.
Законом встановлюється списання заборгованості казенних підприємств за електроенергію. За оперативною інформацією, заборгованість казенних підприємств за електроенергію становить близько 500 млн грн і така заборгованість утворилася через недофінансування таких казенних підприємств. При цьому, згідно з законом, обсяги списання заборгованості підлягають затвердженню Міжвідомчою комісією з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу, а збитки від такого списання підлягають відшкодуванню в законодавчо визначеному порядку.
Крім того, закон передбачає для недопущення погіршення фінансового стану виробників електроенергії списання їх заборгованості перед Державним агентством резерву України за поставлене в минулих періодах паливо.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас