Держфінпослуг: Державна страхова компанія в Україні буде створена найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держфінпослуг: Державна страхова компанія в Україні буде створена найближчим часом

Казна та Політика
582
Державна страхова компанія в Україні буде створена найближчим часом. Про це під час прямої телефонної лінії заявив заступник голови державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Микола Лутак, передає кореспондент РБК-Україна.
"Наша комісія переконана в тому, що така державна страхова компанія потрібна, незважаючи на заяви багатьох противників такої ідеї", - сказав Лутак.
За словами Лутака, у страхової компанії буде три засновники. Він також підкреслив, що вона буде створена не на бюджетні кошти, тому вона не буде в сфері управління жодного з міністерств.
Заступник глави Держфінпослуг зазначив, що список послуг державної страхової компанії урізаний не буде, і вона зможе конкурувати на ринку з приватними страховими компаніями. "Ми її (компанію) не хочемо звужувати, не хочемо обмежувати, безумовно, є низка страховок, у яких ця компанія може мати конкурентну перевагу, навіть виходячи з того, що вона державна. Наприклад, державна страхова компанія буде страхувати експортні ризики або автомобілі силових структур", - зазначив Лутак.
Він підкреслив, що деякі із страхових випадків - державна таємниця, тому ними має займатися державна страхова компанія, а не проводитися тендери для приватних фірм.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас