Прокуратура Парижа вирішила почати розслідування за позовом проти Стросс-Кана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура Парижа вирішила почати розслідування за позовом проти Стросс-Кана

Кримінал
286
Прокуратура Парижа розпорядилася почати попереднє розслідування за позовом французької журналістки і письменниці Трістан Банон, яка звинувачує екс-главу Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана в спробі зґвалтування. Про це повідомляють агентство France Press і РИА Новости з посиланням на джерело в правоохоронних органах. За даними джерела, розслідування буде вести відділ боротьби зі злочинністю французького карного розшуку.
Скарга від імені 32-річної Банон була направлена у вівторок. Письменниця стверджує, що Стросс-Кан намагався зґвалтувати її в 2003 році, коли вона прийшла брати в нього інтерв'ю. За французьким законодавством, спроба зґвалтування може каратися 15 роками позбавлення волі. Однак зібрати докази у справі восьмирічної давності буде непросто. Раніше адвокат Банон Давид Куббе повідомив, що він має речові докази, СМС і показання свідків.
Адвокати Стросс-Кана вже повідомили, що мають намір подати зустрічний позов, звинувачуючи Банон в наклепі. Їх клієнт стверджує, що її заяви є вигаданими. Дівчина вперше заявила про домагання з боку Стросс-Кана по телебаченню в 2007 році, але тоді його ім'я в ефірі не прозвучало. Рік по тому вона назвала його в інтерв'ю інтернет-сайту AgoraVox, але історія не дійшла до органів правосуддя. У травні цього року, після скандального затримання Стросс-Кана за звинуваченням у сексуальних злочинах в Нью-Йорку, Банон знову вирішила заявити про можливу подачу позову.
Стросс-Кан був затриманий 14 травня в Нью-Йорку на підставі заяви покоївки готелю Sofitel, що звернулася в поліцію зі скаргою на насильницькі дії сексуального характеру з боку високопоставленого постояльця. Кілька днів після затримання він провів у в'язниці, потім Верховний суд штату Нью-Йорк погодився випустити його під заставу в 1 млн доларів і помістити під домашній арешт. Але справа проти Стросс-Кана опинилася під загрозою закриття на початку липня, коли прокуратура заявила, що покоївка дала неправдиві показання при отриманні притулку в країні, обманювала податкові та соціальні органи, а також, ймовірно, сказала неправду при показаннях під присягою перед великим журі. Пізніше екс-главі МВФ було повернуто заставу, але документи, що дають право на перетин кордону, поки залишаються під арештом. Чергове засідання суду призначено на 18 липня.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас