Світу загрожують рекордні ціни на цукор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світу загрожують рекордні ціни на цукор

Аграрний ринок
978
Зростання світових цін на цукор може побити багаторічні рекорди. Передбачається, що причиною подорожчання продукту стане неврожай і зубожіння плантацій цукрової тростини в Бразилії.
Прогнози бразильської асоціації індустрії цукрової тростини знизилися на один мільйон тонн порівняно з 2010 роком, коли було зібрано 33,5 мільйона тонн. 2011 відзначився поганими погодними умовами для росту сировини. Другою причиною очікуваного неврожаю стало старіння плантацій. В даний час представники цукрового бізнесу уважно відстежують ситуацію на фермах Бразилії.
Збору врожаю цукрової тростини в Бразилії відбувається в період з травня по червень. Вже зараз бразильський союз виробників повідомив, що тростини зібрано на 25% менше, ніж торік.
Брак сировини може докорінно змінити ситуацію на ринку. Якщо до травня ціна на цукор впала на 43% порівняно з лютим, то вже в минулу середу ціни зросли на 34% - до 27,44 цента за фунт.
Експерти вважають, що ціни на продукт можуть зрости до 36 центів за фунт, що стане рекордним показником за останні 30 років, повідомляє газета "Комсомольская правда".
Проте в реальності все може виявитися все не так сумно, як в розрахунках аналітиків. Нагадаємо, що в квітні 2011 року така сама доля, як і цукру, була уготована каві. Неврожай призвів до гострого дефіциту сировини, ціна якої за сім місяців зросла до квітня в два рази.
Була подолана рекордна позначка в три долари за фунт (приблизно 450 грам) кави. Передбачалося, що через несприятливі кліматичні умови ситуація буде зберігатися, однак побоювання не підтвердилися. Очікувана морозна погода оминула Бразилію, і в даний час ціни на каву йдуть вниз.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас