Баффет готовий перерахувати 3 млрд доларів для порятунку США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффет готовий перерахувати 3 млрд доларів для порятунку США

Казна та Політика
561
Конгрес США грає в "російську рулетку", не піднімаючи ліміт державного боргу. Про це заявив 80-річний американський мільярдер Уоррен Баффет в ефірі телеканалу CNBC. Глава інвестиційного холдингу Berkshire Hathaway готовий заплатити податки наперед, аби вберегти Сполучені Штати від дефолту. Він сподівається, що й інші американські корпорації зможуть піти на такий крок.
Фінансист заявив, що країна в будь-якому випадку розплатиться по рахунках, але конгрес має взяти на себе відповідальність і прийняти "зріле" рішення. При цьому такі відповідальні заходи не повинні прийматися "під дулом пістолета", відзначив Баффет.
Він висловив надію на те, що американські компанії допоможуть своїй країні уникнути дефолту, заплативши квартальні податки наперед. Холдинг Berkshire Hathaway, за його словами, готовий перерахувати в казначейство 3 млрд доларів вже зараз.
Крім того, Уоррен Баффет підкреслив, що економіка США зробила за останній час кілька впевнених кроків вперед, проблемним залишається будівельний сектор. Дана індустрія, на його думку, і повинна зіграти ключову роль у відновленні економіки. Люди не розуміють, наскільки сильно проблеми в будівництві відображаються на рівні безробіття, заявив фінансист.
"Стелі" держборгу було досягнуто ще у травні. Казначейство попередило, що може піти на екстрені заходи 2 серпня. Для США це означає дефолт.
Президент США Барак Обама заявляв, що вживає всіх залежних від нього заходів щодо скорочення бюджетного дефіциту США, тепер рішення залишається за представниками конгресу.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас