Обама попередив про небезпеку нової рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама попередив про небезпеку нової рецесії

Казна та Політика
767
Президент США Барак Обама попередив про небезпеку нової рецесії у випадку, якщо конгрес відмовиться підвищити межу держборгу. Таку заяву глава Білого дому зробив під час своєї першої онлайн-конференції, проведеної в популярному сервісі мікроблогів Twitter.
Почавши конференцію з питання: "Які витрати треба скоротити і які інвестиції треба підтримати для скорочення дефіциту?", Обама детально зупинився на цій темі. Зокрема, американський лідер висловив думку, що незгода конгресу США підвищити борговий ліміт може призвести до рецесії в країні або навіть ще більш значних наслідків.
У той же час президент висловив надію, що йому вдасться знайти компроміс з цього питання. Обама також відзначив і інші способи боротьби з дефіцитом, такі як поступове зниження витрат на оборону.
Під час конференції, яка тривала близько години, Обама заявив, що його адміністрація націлена саме на реформування держави, а не на інвестиції в економіку. При цьому глава Білого дому відзначив, що його адміністрації вдалося здійснити більше реформ, ніж його попередникам.
Особливу увагу президент США звернув на ринок нерухомості. Повільний розвиток цього сегмента економіки Обама відніс до числа своїх помилок на посту глави держави. За його словами, тривалий занепад ринку виявився більш стійким, ніж очікувала адміністрація.
Крім того, Обама торкнувся теми податків, заявивши, що має намір добитися скорочення оподаткування американців із низьким та середнім рівнем доходів. Президент також відзначив, що невелике підвищення податків для багатих верств населення "не нашкодить економіці".
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас