Болгарія планує відмовитися від російського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Болгарія планує відмовитися від російського газу

Енергетика
819
Слідом за Хорватією Болгарія має намір відмовитися від російського газу. Болгарська влада має намір в найближчі два-три роки відмовитися від довгострокових контрактів з Газпромом і замінити російський газ паливом власного видобутку, поставками з Туреччини і сланцевим газом.
Як пише російський Коммерсант, Болгарія може стати другою після Хорватії європейською країною, яка різко скоротила закупівлі російського газу.
Міністр економіки, енергетики і туризму Болгарії Трайчо Трайков заявив, що країна прагне до того, щоб закуповувати в Росії не більше 500 тис. кубометрів газу на рік.
Крім того, в планах Болгарії зберігається будівництво газопроводу до Туреччини, за яким можна отримувати до 1 млрд. кубометрів азербайджанського газу "вже в 2012 році". Також, додав міністр, Болгарія розраховує на будівництво газопроводу до Румунії на півночі і до Греції на півдні, не кажучи вже про Nabucco, який повинен забезпечити Європу газом з Азії в обхід Росії. Таким чином, підсумував міністр, в найближчі два-три роки знизити частку російського газу в енергобалансі Болгарії і відмовитися від довгострокових контрактів з Газпромом реально.
Як відомо, одна з європейських держав вже відмовилася від імпорту російського газу - з 2011 року його перестала закуповувати Хорватія, куди Газпром продавав близько 1 млрд. кубометрів на рік. Хорватія замістила ці обсяги за рахунок італійської ENI
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас