Клюєв: Україні необхідні нові технології для підвищення енергоефективності економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Україні необхідні нові технології для підвищення енергоефективності економіки

Енергетика
355
Україні вкрай необхідне впровадження нових технологій для підвищення енергоефективності всіх галузей вітчизняної економіки, і участь у Фонді Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля - один з механізмів досягнення цієї мети. Про це сказав Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, коментуючи ратифікацію Верховною Радою Угоди про участь України в цьому Фонді, повідомили УНН в прес-службі чиновника.
Андрій Клюєв повідомив, що в Україну буде направлено основну активність Фонду та виділено більшість коштів для фінансової підтримки підготовки та реалізації проектів з енергозбереження та охорони навколишнього середовища. Подібні проекти в Україні будуть реалізовуватися протягом кількох наступних років.
Перший віце-прем'єр-міністр висловив упевненість, що ратифікація Угоди дозволить почати роботу Фонду та фінансування проектів з модернізації тепло- і водопостачання в містах України.
У квітні попередньо були розглянуті проекти, які можуть бути представлені на затвердження Фонду. Йдеться про проекти модернізації теплопостачання в містах Житомирі та Рівному, теплопостачання в 10 середніх муніципалітетах, а також розвитку системи водопостачання та водовідведення у Миколаєві. Крім того, були визначені потенційні для фінансування проекту - йдеться про модернізацію теплопостачання в Запоріжжі, Тернополі, Львові, Харкові, у Донецькій області та Львівського водоканалу.
Як зазначив Андрій Клюєв, Україна зацікавлена в ефективній реалізації цієї ініціативи Європейського Союзу та уряду Швеції.
Перший віце-прем'єр-міністр України сказав, що підвищення енергоефективності - загальний пріоритет для українського уряду. Від дій країни в цьому напрямку залежить конкурентоспроможність всієї економіки. Скорочення рівня енергоємності ВВП на 20% до 2015 року, як це заплановано Держпрограмою енергоефективності, вимагає серйозних інвестицій у модернізацію і реконструкцію всіх галузей, тому співпраця з ЄББР дуже важлива для України.
Нагадаємо, Угоду про участь України у Фонді Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля було підписано першим віце-прем'єром України Андрієм Клюєвим і віце-президентом ЄБРР Яном Фішером в кінці лютого цього року.
Як відомо, 26.11.09 на конференції донорів, яка проходила в Стокгольмі (Швеція) з ініціативи ЄС та уряду Швеції, було прийнято рішення про створення Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля, банком-оператором якого визначено ЄБРР.
У конференції взяли участь представники країн ЄС, міжнародних фінансових організацій - ЄБРР, ЄІБ, Світового банку, ПІБ, НЕФКО, а також делегації Швеції, Норвегії, Фінляндії, Данії, США, Японії, Литви, Латвії, Естонії, Румунії, Польщі, Чехії та Словаччини.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас