Німеччина знову обговорює обмін облігацій Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина знову обговорює обмін облігацій Греції

Фондовий ринок
233
Німеччина знову обговорює ідею обміну грецьких облігацій як спосіб участі приватних інвесторів у новій програмі допомоги Греції, сказав Рейтер в середу заступник міністра фінансів Німеччини Йорг Асмуссен.
"Модель, запропонована низкою французьких банків - все ж хороша основа для обговорення, і ми в даний час працюємо над цим", - сказав Асмуссен про пропозицію Франції перевипустити боргові зобов'язання Греції.
"Але оскільки рейтингові агентства дали зрозуміти, що будуть розглядати такі методи, як пропозицію Франції, вибірковим дефолтом, а це означає рейтингову подія, ми можемо також обговорити інші варіанти, як наприклад обмін облігацій", - сказав він, додавши, що обговорення відбудуться протягом літніх канікул.
Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле минулого місяця написав лист колегам у єврозоні, Європейському центральному банку та Міжнародному валютному фонду з вимогою до банків поміняти свої грецькі облігації на нові, з терміном обігу на сім років більше.
Але рейтингові агентства попередили, що такий крок призведе до рейтингової події, після чого ЄЦБ, Єврокомісія і Франція запропонували більш м'який сценарій, що передбачає добровільну пролонгацію (або "ролірування") боргових зобов'язань.
"По-перше, потрібно подумати, як змінити французьку модель так, щоб вона була приваблива для фінансових інститутів, - сказав Асмуссен. - Потрібно обговорити ставку, за якою Греція буде погашати борги, тому що чим вона вища, тим нижче прийнятний рівень боргу для країни".
Якщо зниження рейтингу неминуче, воно повинно бути обмежене невеликим відрізком часу, сказав Асмуссен.
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас