Луценко: Карні справи розсипаються, тому судді нервують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко: Карні справи розсипаються, тому судді нервують

Кримінал
893
Засідання у справі Юрія Луценка знову перенесли. Цього разу через неявку одного з обвинувачених - колишнього водія екс-міністра Леоніда Приступлюка. Представники прокуратури вимагали, щоб його примусово доставили на наступне слухання. Проте захисту все-таки вдалося переконати суд не діяти так радикально.
Напередодні ввечері колишньому водієві міністра, а нині - обвинуваченому в розкраданні державних коштів Леоніду Приступлюку - стало гірше. Лікарі діагностували ішемічну хворобу серця. Представникам прокуратури таких доказів виявилося замало. Вони вимагали примусово доставити чоловіка на наступне засідання. Проте після наради суд вирішив лише перенести слухання. Тим часом незадовільним залишається і стан Юрія Луценка. Із медичної частини Лук’янівського СІЗО його знову перевели до камери для довічно ув’язнених.
"СІЗО саме клопоче, що дайте його обстежити. Таку хворобу як язва треба час від часу періодично дивитися, загострилася вона чи ні. Тобто саме СІЗО підтверджує його тяжкий стан. Ну я думаю, що не обстежать по одній простій причині: що це підтвердиться і це буде беззаперечним додатковим доказом для Європейського суду про неприпустимість утримання Луценка саме під вартою", - пояснює телеканалу UBR Ірина Луценко, дружина підсудного екс-міністра.
Юрій Луценко не перестає клопотатися про відвід судді Сергія Вовка. Заявляє: на нього відкрито не одну кримінальну справу. Тим часом у провладній більшості переконують: це не аргумент.
"Всі юридичні підстави для відведення судді прописані в законі. Такого немає, що є порушена кримінальна справа, значить потрібно його усунути від процесу. Якщо порушена кримінальна справа, то слідчий в праві прийняти рішення про зупинення професійної діяльності судді", - вважає Володимир Олійник, народний депутат України (ПР).
"Все це не тримається купи. Я все це доведу. Але чи почує мене суддя? Я сумніваюсь. Він сам ходить під криміналом. І розуміє, що мусить посадити Луценка, щоб не сісти самому. Але я виграю цю справу, і Юля виграє цю справу. І Макаренко з Діденком, й інші наші колеги виграють справи. Якщо не в Україні, то в Європі", - заявив Юрій Луценко, екс-міністр внутрішніх справ.
Поки служителі Феміди засідали у дорадчій кімнаті, відвідати соратника приїхала Юлія Тимошенко. Разом посміялися над своїми суддями. Потім колишній прем’єр-міністр заявила, що в Данському правозахисному союзі Луценка уже визнали невинним. Тепер чекатимуть рішення Європейського суду з прав людини.
"Кожна людина сьогодні відчуває на собі дію режиму. Відчуває погіршення власних позицій життєвих, і відчуває страх від безправ’я і від нездатності захистити себе, свою родину, своїх дітей. Тому перед нами стоїть дуже велике завдання нарешті цьому покласти край за останні як мінімум 15 років", - каже Юлія Тимошенко, екс-прем'єр-міністр України.
Наступне засідання у справі екс-міністра МВС Юрія Луценка перенеслИ на понеділок, 11 липня, на десяту годину
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас