Експерт: Темпи зростання китайської економіки будуть поступово знижуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Темпи зростання китайської економіки будуть поступово знижуватися

Казна та Політика
162
У другій половині 2011 р. китайська економіка буде продовжувати зростати, але темпи, можливо, знизяться. Так сказав головний економіст корпорації China International Capital Corporation (CICC) Пен Веньшен, представляючи доповідь, присвячену макроекономічної ситуації на друге півріччя 2011 р.
Економіст позитивно оцінив динаміку жорсткості грошово-кредитної політики. Він охарактеризував її як "адекватну". За його словами, позитивний ефект виражається у сповільненні темпів зростання видачі кредитів і тенденції до помірного зниження економічного зростання в цілому. "Виходячи з того, що макроекономічне регулювання буде і надалі здійснюватися на користь посилення, а підприємства будуть намагатися позбутися від товарних надлишків, можна зробити висновок про можливість сповільнення до певної міри, зростання економіки в другому півріччі", - вважає Пен Веньшен.
У довгостроковій перспективі, на думку експерта, темпи зростання китайської економіки також знижуватимуться. Це пов'язано зі змінами у віковому складі населення країни, ребалансуванням світової економіки та іншими факторами.
Експерт переконаний, що серед основних рушійних сил зростання китайської економіки роль споживання буде поступово підвищуватися, а експорту та інвестицій - знижуватися.
Торкаючись зростання цін, Пен Веньшен висловив думку, що при збереженні чинного політичного курсу, що почав чинити обмежувальний вплив на видачу кредитів, і завдяки впливу сезонного фактора на ціни харчової продукції цілком можливо, що в другій половині року відбудеться поступове зниження росту CPI - індексу, яким вимірюється зміни в рівні цін на товари та послуги, які купують домогосподарства.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас