Янукович вимагає дозволити Азарову скасовувати пільги і приватизувати ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович вимагає дозволити Азарову скасовувати пільги і приватизувати ГТС

Казна та Політика
826
Президент Віктор Янукович вимагає розглянути на цьому тижні у Верховній Раді скандальний законопроект №7562.
Про це заявив сьогодні на засіданні погоджувальної ради фракцій представник президента у ВР Юрій Мірошниченко, повідомляє кореспондент ZN.UA.
Як повідомлялося, законопроект №7562 "Про гарантії держави виконання рішень суду" не відповідає своїй назві і передбачає фактичне скасування більшості пільг для багатьох категорій громадян, дозволяє Кабміну приватизувати об'єкти, раніше заборонені до приватизації, і багато іншого.
Зокрема, законопроект передбачає внесення змін до 17 чинних законів. При цьому зміни лише до чотирьох законів мають стосунок до предмету законопроекту - забезпечення виконання судових рішень.
Згідно з текстом документа, соціальні виплати та пільги чорнобильців, афганців, ветеранів та інвалідів війни, міліціонерів, шахтарів, медиків і вчителів відтепер будуть регулюватися не законами, прийнятими Верховною Радою, а Кабінетом міністрів у ручному режимі, що прямо суперечить чинній Конституції України.
При цьому в законопроекті вказується, що порядок і розмір виплат щорічно встановлюється Кабміном з урахуванням реальних фінансових можливостей держави. Це означає, що уряд може відмовити пільговим категоріям громадян у соціальній допомозі, якщо вирішить, що в бюджеті на це немає грошей.
Також, законопроектом пропонується внести зміни до статті 7 закону "Про трубопровідний транспорт". Ця стаття в її нинішній редакції забороняє реорганізацію та приватизацію державних підприємств магістрального трубопровідного транспорту (МТТ), а також забороняє відчуження і будь-які маніпуляції з основними фондами та акціями державних підприємств МТТ, НАК "Нафтогаз", дочірніх та заснованих нею підприємств і газосховищ.
Пропонованими змінами передбачається наділити Кабінет міністрів повноваженнями визначати перелік підприємств, на які поширюється дія статті 7 закону "Про трубопровідний транспорт".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас