Гриценко: Рада планує дозволити продаж ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гриценко: Рада планує дозволити продаж ГТС

Казна та Політика
331
На останньому сесійному тижні парламентська більшість планує схвалити закон про зміну форми власності національної газотранспортної системи. Про це повідомив депутат Ради від НУНС, голова комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко в ефірі одного з телеканалів.
"На наступний пленарний тиждень планують внести законопроект для розгляду № 7562, в ньому, крім внесення пільг, тобто внесення змін до закону "Про трубопровідний транспорт", і цим законом відкривають можливість для продажу нашої газотранспортної системи. Так, як того захоче уряд Януковича", - сказав він.
Як відомо, президент Віктор Янукович зажадав від парламенту схвалити цей законопроект ще в середині червня. Вимога було озвучена через представника президента у Верховній Раді Юрія Мірошниченка.
Законопроектом пропонується внести зміни до статті 7 закону "Про трубопровідний транспорт".
Ця стаття в її нинішній редакції забороняє реорганізацію та приватизацію державних підприємств магістрального трубопровідного транспорту (МТТ), а також забороняє відчуження і будь-які маніпуляції з основними фондами та акціями державних підприємств МТТ, НАК "Нафтогаз", дочірніх та заснованих нею підприємств і газосховищ.
Новими змінами передбачається наділити Кабінет міністрів повноваженнями визначати перелік підприємств, на які поширюється дія статті 7 закону "Про трубопровідний транспорт".
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас