Печерський суд допитає Ющенка у справі Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Печерський суд допитає Ющенка у справі Тимошенко

Кримінал
532
Печерський районний суд Києва в ході розгляду кримінальної справи лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко допитає як свідка екс-Президента України Віктора Ющенка. Про це під час брифінгу заявила державний обвинувач у справі Тимошенко Лілія Фролова.
Зокрема, на питання про те, чи є Ющенко в списку свідків, які будуть допитані обов'язково, Фролова відповіла: "Є". Також вона додала, що до суду як свідки будуть викликані ще 30 осіб.
Нагадаємо, що сьогодні Печерський районний суд м. Києва переніс на 10:00 4 липня засідання у справі Тимошенко.
Відзначимо, що 24-25 червня суд провів попередній розгляд справи Тимошенко. Тоді суддя Родіон Кірєєв задовольнив одне клопотання захисту Тимошенко, яка стосувалася притягнення як захисника начальника юрдепартаменту "Батьківщини" Миколи Титаренка. При цьому суд відмовився змінити запобіжний захід для Юлії Тимошенко у вигляді підписки про невиїзд, залучити суд присяжних, збільшити термін ознайомлення зі справою до одного місяця і дозволити екс-прем'єру зробити ряд поїздок по Україні та закордон.
Тимошенко звинувачують у перевищенні службових повноважень та схваленні одноосібного рішення при укладенні газових угод у 2009 р. Генеральна прокуратура України обрала щодо Юлії Тимошенко запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.
Раніше, Верховна Рада України (ВР) 16 червня затвердила попередній звіт Тимчасової слідчої комісії (ТСК) з питань розслідування обставин підписання газових угод між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" 2009 р., в якому навела докази у тому, що екс-прем'єр-міністр Тимошенко саме з особистої зацікавленості погодилася з ціною в 450 дол./1 ​​тис. куб м російського газу.
Кримінальну справу щодо газових домовленостей проти Тимошенко було передано до Печерського районного суду Києва 17 червня.
21 червня Тимошенко подала скаргу в Європейський суд з прав людини. "У нашій скарзі ми просимо Європейський суд з прав людини визнати те, що при порушенні кримінальної справи стосовно Тимошенко порушено підпункт "з" пункту 1 ст. 5 Європейської конвенції з прав людини", - заявив Власенко.
За його словами, в цьому підпункті йдеться, що "людина може бути затримана лише в тому випадку, коли є достатні докази або обґрунтовані підозри в тому, що він вчинила злочин". "Я хочу нагадати, що 24 травня ГПУ затримувала Тимошенко. Відповідно вони затримували її без достатніх підстав. Саме це ми просимо Європейський суд з прав людини встановити", - додав захисник.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас