Мінфін Єгипту: Країна не потребує кредиту Світового банку та МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Єгипту: Країна не потребує кредиту Світового банку та МВФ

Казна та Політика
187
Єгипту не потрібні фінансові кошти від Світового банку або від Міжнародного валютного фонду (МВФ), хоча раніше було досягнуто згоди про надання кредиту для відновлення економіки країни, заявив агентству Reuters міністр фінансів Єгипту Самір Радван. "Нам немає необхідності на даному етапі звертатися до Світового банку або фонду (МВФ)", - сказав міністр, додавши, що з цими фінансовими інститутами налагоджені "відмінні відносини".
На початку червня Міжнародний валютний фонд розглянув схвалений єгипетським урядом бюджет на 2011-2012 роки і дав згоду на надання країні кредиту розміром 3 млрд доларів.
За словами Радван, новий бюджет був переглянутий, його дефіцит буде закритий місцевими зусиллями, також Катар надав 500 млн доларів для підтримки бюджету. "Це подарунок", - сказав міністр, відповідаючи на питання журналіста про умови надання Катаром грошових коштів.
Тим часом представник МВФ підтвердив, що Єгипет не буде позичати фінансові кошти для відновлення економіки країни. "У світлі цих змін влада (Єгипту) не бачить безпосередньої необхідності для фінансової угоди з МВФ, фонд продовжує вести близький діалог з владою країни", - цитує Reuters слова представника МВФ.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас