Суд визнав незаконним закриття справи проти Мельниченка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд визнав незаконним закриття справи проти Мельниченка

Кримінал
270
Печерський районний суд Києва визнав незаконною постанову Генеральної прокуратури про закриття кримінальної справи проти колишнього співробітника президентської охорони Миколи Мельниченка і скасував його.
Таке рішення суд оголосив у четвер.
"Суд постановив скаргу адвокатів (колишнього Президента (1994-2005) Леоніда Кучми) задовольнити, постанову Генеральної прокуратури від 1 березня 2005 року про закриття кримінальної справи скасувати", - сказав, оголошуючи рішення, суддя Родіон Кірєєв.
Таким чином, суд визнав незаконним закриття кримінальної справи проти Мельниченка за частиною 2 статті 328 (розголошення держтаємниці), частини 1 статті 358 (підробка документів), частини 3 статті 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу.
Суд дійшов висновку, що справа була закрита без проведення повного об'єктивного розслідування, а доводи в постанові про закриття справи не є мотивованими, висновки про перебування Мельниченка в стані крайньої необхідності є передчасними, оскільки не були встановлені його мотиви.
Як повідомляло агентство, раніше Кучма звернувся до Генеральної прокуратури з проханням відновити справу проти Мельниченка.
У скарзі Кучми на закриття справи йдеться, що Генпрокуратура закрила кримінальну справу 1 березня 2005 року, оскільки вважала, що Мельниченко діяв в стані крайньої необхідності для запобігання потенційної шкоди суспільним інтересам і в зв'язку з цим його дії не є злочинними, однак, на думку екс-Президента, у Генпрокуратури не було правових підстав для визнання дій Мельниченко такими, а значить і не було правових підстав для закриття кримінальної справи на підставі кримінального та кримінально-процесуального законодавства.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас