НБУ переглянув нормативи резервування за депозитами для стимулювання збільшення термінів залучення вкладів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ переглянув нормативи резервування за депозитами для стимулювання збільшення термінів залучення вкладів

Кредит&Депозит
896
Національний банк переглянув нормативи резервування за депозитами в іноземній валюті з метою стимулювання збільшення термінів залучення вкладів.
Про це йдеться в повідомленні НБУ з посиланням на постанову № 195 від 16 червня.
"З метою нівелювання можливої ​​загрози виникнення монетарного тиску на ціни і стимулювання якісних зрушень у структурі ресурсної бази банків в напрямку залучення довгострокових коштів, правління НБУ схвалило постанову № 195 від 16 червня "Про деякі питання регулювання грошово-кредитного ринку", - наголошується в повідомленні.
Постанова, зокрема, передбачає підвищення нормативу резервування за вкладами до запиту і засобів на поточних рахунках в інвалюті з 7% до 8%, а також встановлення нормативу резервування по короткострокових депозитах в інвалюті на рівні 6%, а за довгостроковими в інвалюті - 2% замість нинішніх 4% для всіх (короткострокових і довгострокових) депозитів у інвалюті.
Норматив резервування з термінових депозитів і депозитів до запиту в національній валюті НБУ зберіг на рівні 0%.
Норматив резервування з коштів в інвалюті, які залучаються українськими банками в банків-нерезидентів, НБУ зберіг на рівні 2%, а за коштами в національній валюті, які залучаються у банків-нерезидентів, встановив на рівні 0%.
НБУ зазначає, що дана постанова буде сприяти посиленню ролі відсоткової політики в регулюванні грошово-кредитного ринку, послаблення інфляційних процесів і більш ефективному напрямку банками ресурсів на кредитування реального сектора економіки.
Постанова № 195 набуває чинності з 1 липня.
Як повідомляло агентство, раніше асоціація "Український кредитно-банківський союз" висловлювала стурбованість зволіканням ради Національного банку з твердженням основ грошово-кредитної політики на 2011 рік.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас