Медведєв: РФ після розпаду СРСР добилася величезного прогресу в розвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: РФ після розпаду СРСР добилася величезного прогресу в розвитку

Казна та Політика
1399
Росія за 20 років після розпаду СРСР добилась "величезного прогресу" у розвитку, здійснивши реформи, з якими мало які зрівняються за масштабом, заявив президент РФ Дмитро Медведєв. "Цього року виповнюється 20 років новій Росії. Після колапсу Радянського Союзу та його планової економіки наша країна зробила величезний прогрес у розвитку", - заявив президент, виступаючи на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.
У Радянському Союзі, нагадав Медведєв, частка приватного сектора була близька до нуля, сьогодні становить понад 60%. Державний борг, за його словами, в півтора рази перевищував річний обсяг ВВП, а тепер зменшився майже до 10%. "Гіперінфляція змінилася цілком помірними темпами зростання цін. Подвоїлося реальне споживання російських сімей", - сказав глава держави.
Здійснивши за короткий термін реформи, з якими мало які можуть зрівнятися за масштабом, Росія від державних цін прийшла "до стандартного ринкового ціноутворення, від жорсткого контролю валютного ринку - до однієї з найбільш ліберальних у світі моделей його регулювання, від закритої для іноземних капіталів країни - до 300 млрд доларів накопичених іноземних інвестицій".
"Ми з нуля створили сучасну податкову систему. Нагадаю, що в Росії одні з найнижчих ставок корпоративного і прибуткового податків. З метою стимулювання довгострокових інвестицій ми, починаючи з цього року, звільнили від оподаткування доходи від приросту капіталу", - сказав глава держави. "Можна перераховувати ще багато чого. Головне - ми системно і послідовно йдемо вперед. Усвідомлюємо, що на нашому шляху є проблеми і перешкоди", - сказав Медведєв.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас