Партія регіонів: Вимоги спрощенців враховані на 180% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Партія регіонів: Вимоги спрощенців враховані на 180%

Казна та Політика
679
Зміни до Податкового кодексу, що стосуються підприємців-спрощенців, на 170-180% врахували вимоги бізнесу.
Про це focus.ua заявив глава комітету Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік, коментуючи ухвалений у першому читанні законопроект про спрощене оподаткування.
"Комітет розробив найбільш збалансований законопроект змін до Податкового кодексу. Одна його частина стосується спрощеної системи оподаткування. Це тільки питання 14-го розділу Податкового кодексу. І другий блок питань - це узагальнений проект змін до Податкового кодексу, який об'єднує близько 50 проектів, знаходяться в парламенті. Останній ми перенесли на наступний парламентський тиждень. А те, що стосується спрощеної системи, схвалено в першому читанні. Цей закон на 170-180% врахував прохання підприємців", - підкреслив Хомутинник.
За словами депутата, уряд істотно підняв поріг доходів для спрощенців. "Уряд, подивившись на ситуацію в економіці і на надходження, які є сьогодні, пішов на рішучий крок. Фактично для фізичних осіб поріг збільшений з 500 тис. грн. до 3 млн., а для юридичних осіб, які працюють за спрощеною системою, - з 1 млн. до 5 млн. Одночасно з цим зменшилася ставка податку в два рази".
Хомутинник прогнозує, що зміни до Податкового кодексу можуть запрацювати вже в серпні: "Я думаю, що ми на друге читання повинні вийти десь 7 липня і завершимо це до закінчення сесії (15 липня, - ред.) для того, щоб президент підписав десь через тиждень. Напевно, вже з першого числа наступного місяця він (закон) буде працювати".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас