Інфляція у Франції залишилася в травні біля максимуму за 2 роки - 2,2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція у Франції залишилася в травні біля максимуму за 2 роки - 2,2%

Казна та Політика
119
Споживчі ціни у Франції в травні 2011 року зросли на 0,1% в порівнянні з попереднім місяцем, свідчать дані Національного статистичного управління Insee.
Значення показника збіглося з очікуваннями ринку.
Збільшення цін щодо травня 2010 року склало 2%, трохи не дотягнувши до консенсус-прогнозу (2,1%).
Індекс споживчих цін, гармонізований зі стандартами Європейського союзу, минулого місяця виріс на 0,1% щодо квітня і на 2,2% в річному обчисленні, як і очікувалося. Підйом цін у річному вираженні залишився на тому ж рівні, що в квітні і березні, і був максимальним більш ніж за два роки.
Основними причинами збереження темпів інфляції у Франції є високі ціни на продукти харчування та енергоносії. Нафта подорожчала на 57% в порівнянні з травнем 2010 року, ціни на бензин теж істотно зросли.
За даними Insee, вартість нафтопродуктів підвищилася в травні на 13,8% в порівнянні з квітнем, продуктів харчування - на 1,3% в порівнянні з травнем 2010 року.
"Схоже, нам все необхідно з максимальною ясністю продемонструвати свою рішучість запобігти переходу підвищуючого тиску цін на енергію та сировину на загальний рівень цін", - заявив у вівторок голова Банку Франції Крістіан Нуайє.
Європейський центральний банк минулого тижня просигналізував про можливість підвищення відсоткових ставок у єврозоні в липні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас