Конгрес США в 2012 р. виділить Пентагону 649 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конгрес США в 2012 р. виділить Пентагону 649 млрд дол

Казна та Політика
228
Комітет з асигнувань палати представників Конгресу США виділить 649 млрд дол на потреби Пентагону в 2012 фінансовому році, передає РБК з посиланням на Associated Press.
У цю суму входить майже 119 млрд дол, призначених для продовження війни в Афганістані та Іраку.
Відповідно до повідомлення комітету, 75% грошей, що виділяються на допомогу Пакистану, буде утримано, поки адміністрація не представить Конгресу детального плану витрачання коштів.
Крім того, вирішено заснувати спеціальну двопартійну групу, яка займеться визначенням ролі США в афганській війні. Конгресмени закликали Обаму прискорити виведення стотисячний контингенту з Афганістану, що має розпочатися в липні.
Відзначимо, що спочатку Міноборони США розраховувало отримати на 40 млрд дол більше.
У травні 2011 р. нижня палата Конгресу США схвалила законопроект про військові витрати, що припускає виділення Пентагону 690 млрд дол. Ініціатива також обмежує повноваження Президента країни Барака Обами схвалювати рішення про скорочення ядерних озброєнь, а також про долю підозрюваних у тероризмі. Законопроект передбачає будівництво великої кількості літаків, кораблів і підводних човнів.
Раніше глава Пентагону Роберт Гейтс, заявляв, що Міноборони США планує скоротити військовий бюджет на 78 млрд дол, а також провести часткову реструктуризацію відомства.
Як повідомив Гейтс, у відомстві будуть скасовані більше 100 генеральських посад і ще понад 200 цивільних позицій в системі відомства. Такі реформи, за його словами, дозволять позбутися бюрократичної складової в роботі міністерства. Крім того, скорочення торкнуться декількох оборонних програм, які не виправдали себе.
Передбачається, що скорочення витрат оборонного відомства буде відбуватися в кілька етапів протягом п'яти років. При цьому найближчими роками військовий бюджет США продовжить зростати.
У 2012 році воно заплановано на рівні в 553 млрд дол (фінансування закордонних військових операцій формується окремо), що 3% більше від нинішніх показників. Проте надалі це зростання сповільниться, і в 2015-2016 роках обсяг бюджету Міноборони США буде залишатися практично незмінним.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас