Швейцарія вирішила відмовитися від атомної енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія вирішила відмовитися від атомної енергії

Енергетика
657
Нижня палата парламенту Швейцарії 8 червня більшістю голосів проголосувала за поступове закриття всіх АЕС в країні. Повністю всі чотири швейцарські АЕС, на яких працюють п'ять ядерних реакторів, будуть закриті до 2034 року, повідомляє агентство AFP.
За прийняття законопроекту проголосували 101 депутат, проти - 54, ще 30 утрималися. Противники відмови Швейцарії від атомної енергії вже попередили, що це призведе до зростання цін на електроенергію для кінцевих споживачів, а також зробить країну більш залежною від зарубіжних постачальників газу.
На швейцарських АЕС виробляється близько 40 відсотків всієї енергії, що споживається в країні. Решта майже весь виробляється з допомогою ГЕС.
З 14 березня поточного року в Швейцарії була заморожена атомна програма, що передбачає поетапну заміну наявних в країні реакторів. Такий крок влади був пов'язаний із землетрусом в Японії 11 березня, після якого на місцевих атомних станціях сталося декілька аварій.
В інших державах також прийняли аналогічні заходи, пов'язані з розвитком атомної енергетики. Так, 6 червня уряд ФРН схвалив відмову від АЕС до 2022 року. У самій Японії припинено будівництво нових атомних станцій.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас