Експерт: Україна має видобувати більше власного газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Україна має видобувати більше власного газу

Енергетика
615
Україна має зменшити споживання російського газу і видобувати більше власного. Про це сьогодні сказав на прес-конференції колишній уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, передає кореспондент УНН.
"Для нас вихід один - суперечку потрібно витримувати гідно, ні в якому разі не згадувати, що було вчора (на засіданні російсько-українського Комітету з економічного співробітництва, - ред.). Це вже нікому не цікаво... Треба економити газ, потрібно реструктуризувати українську економіку, щоб скорочувати споживання газу. Видобувати свого газу більше, диверсифікувати джерела і маршрути постачань і після 2019 року, коли закінчиться контракт, тоді вести зовсім іншу розмову", - відзначив експерт.
Як повідомлялося, за підсумками засідання російсько-українського Комітету з економічного співпраці 7 червня прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що в разі, якщо Україна однобічно підніматиме ціну на транзит російського газу, Росія підніматиме ціну на сам газ.
Сьогодні для України діє знижка у розмірі 30% від контрактної ціни російського газу, але не більше 100 доларів за тисячу кубометрів. Механізм її надання - скасування Росією мита для постачань газу в Україну. Домовленість про це була досягнута в квітні 2010 року одночасно з продовженням терміну перебування Чорноморського флоту РФ в Криму після 2017 року на 25 років.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас