Кримські "зоряні" готелі звільнили від сплати податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кримські "зоряні" готелі звільнили від сплати податків

Казна та Політика
667
Кримські об'єкти розміщення, які пройшли категоризацію на "зірковість", згідно із законодавством, звільняються від сплати податку на прибуток автоматично. Про це сказав заступник Голови Ради міністрів - міністр курортів і туризму Криму Георгій Псарьов, повідомили УНН в Курортно-інформаційному центрі АРК.
"Хочу спростувати інформацію, яка поширюється останнім часом про те, що готелі категорії 3, 4 і 5 "зірок" мають подавати заяви, щоб їх звільнили від податку на прибуток. Для отримання пільги потрібно пройти категоризацію за процедурою держстандартметрологїі і, отримавши сертифікат про статус, вказати це в декларації... Ні заяв, ні довідок не потрібно, тільки при перевірці податковий інспектор може вимагати надати відповідний сертифікат", - сказав Г. Псарьов.
За його словами, Мінкурортів Криму направило відповідні роз'яснення всім готелям Криму, які пройшли процедуру категоризації.
Глава курортного відомства нагадав, що відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких Законів України щодо розвитку готельної інфраструктури до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу", починаючи з 1 січня 2011 об'єкти розміщення категорії 3, 4 і 5 "зірок" на 10 років звільняються від сплати податку на прибуток. Закон поширюється на готелі, які були побудовані або реконструйовані і будуть введені в експлуатацію до 1 вересня 2012.
"Цей закон забезпечує додаткову фінансову мотивацію для розвитку готельного бізнесу в Україні і в Криму, зокрема, таке законодавче нововведення буде стимулювати бізнес зводити нові готелі, підвищувати клас своїх готелів, модернізувати і розвивати об'єкти розміщення", - резюмував Г. Псарьов .
Нагадаємо, що 1 лютого 2011 року Верховна Рада України схвалила у першому читанні проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про туризм" про обов'язковість встановлення категорій об'єктам туристичної інфраструктури.
Зазначеним законопроектом передбачається виключити з чинного закону статтю 18, якою встановлено сертифікація і стандартизація у сфері туристичної діяльності, і внести зміни до ст. 19 щодо обов'язкового встановлення об'єктам туристичної інфраструктури (готелям, іншим об'єктам, призначеним для надання послуг з розміщення, закладам харчування, курортним закладам тощо) відповідної категорії. При цьому документом пропонується встановити заборону на надання послуг з розміщення без свідоцтва про встановлення певної категорії.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас