Експерт: економічне відновлення йде важко, але США на вірному шляху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: економічне відновлення йде важко, але США на вірному шляху

Казна та Політика
418
Подолання економічної кризи не може йти гладко, але стан економіки США за останні два роки різко поліпшилося, йдеться в заяві глави групи радників президента США Остана Гулсбі.
Рівень безробіття в США в травні не змінився в порівнянні з квітнем - 9,1%, при цьому кількість робочих місць в несільськогосподарських галузях економіки збільшилася всього на 54 тис., свідчать дані бюро статистики Міністерства праці США. Таким чином, статистика Мінпраці виявилася гіршою за прогнози. Кількість безробітних у США за підсумками травня склала 13,9 млн осіб, не змінившись в порівнянні з квітнем.
"На шляху до відновлення завжди будуть зустрічатися перешкоди, але в цілому траєкторія економіки значною мірою покращилась за останні два роки", - зазначив Гулсбі.
За словами голови групи радників, рівень безробіття поки залишається "неприйнятно високим", а тому потрібно ще багато зробити для того, щоб компенсувати втрати часів економічної кризи. Як і в минулих своїх заявах, Гулсбі зробив акцент на заходах, вже зроблених адміністрацією США в цьому напрямі - збереження податкових пільг та заохочення інвестицій.
"Ми залишаємося віддані завданню розвитку експорту, зниженню гніту з боку регулюючих органів та інвестуванню в освіту, дослідницьку роботу та інфраструктуру, які сприяють зростанню економіки та створенню робочих місць. Ми продовжимо працювати з конгресом над зниженням дефіциту", - пообіцяв Гулсбі. Як завжди, він підкреслив, що показники рівня безробіття не дуже надійні, а тому не варто занадто на них покладатися.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас