Лубківський розповів про проблеми з Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лубківський розповів про проблеми з Євро-2012

346
У Донецьку на сьогодні найбільша проблема при підготовці до Євро-2012 - з розміщенням цільових груп, розповів директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.
"Вимога УЄФА по півфіналу - це трохи більше 5,5 тисяч готельних номерів. Поки що є десь 1,6 тисячі. За найкращих сценаріїв ми можемо додати ще близько 1 тисячі номерів. Хоча міська влада давала гарантії, що всі недобудовані об'єкти будуть здані. І це я кажу тільки про родину УЄФА. Тож проблема є", - відзначив директор з Євро-2012.
За його словами, в Донецьку один з найкращих стадіонів у Європі, а також відмінний менеджмент. "Але при цьому Донецьк не є туристичним центром... Але ж там будуть проходити і чвертьфінал, і півфінал. Уявляєте собі кількість вболівальників, у тому числі і фанів без квитків. Так, Донецьк і "Донбас-Арена" мають досвід проведення матчів Ліги чемпіонів, але з переважною більшістю своїх уболівальників. А якщо в півфінал вийдуть збірні, скажімо, Німеччини та Голландії... Плюс під боком безвізова Росія, звідки теж приїде величезна кількість людей, які захочуть просто зануритися в атмосферу чемпіонату такого рівня... Так що основна проблема Донецька - розміщення. І знову ж таки - дороги", - зазначив Лубківський.
Говорячи про вирішення проблеми з нестачею готельних номерів у Донецьку, він зазначив, що "треба знайти способи добудувати все, що залишилося недобудованим". "Треба, очевидно, задіяти і швидкісний залізничний транспорт при розміщенні частині цільових груп у Дніпропетровську - на матч до Донецька можна буде комфортно добратися за 2,5-3 години", - додав Лубківський.
Говорячи про проблеми інших міст, директор з Євро-2012 підкреслив, що проблемою у Львові є транспортна інфраструктура. "Спробуйте сьогодні проїхатися по львівських дорогах... Адже й українські, і іноземні уболівальники повинні не просто приїхати до Львова, а й добратися додому живими і на своїх нерозбитих машинах. Ці дороги потрібно побудувати", - зазначив він.
"Ми сьогодні говоримо, що Львів виконує умови УЄФА з розміщення. Так, це правда. Але левова частина номерного фонду в Трускавці (Львівська область - ред.). Центр управління буде розміщений у готелі "Леополіс" у Львові, але частина цільових груп УЄФА буде жити в Трускавці, до якого теж потрібно нормально дістатися. До того ж очікується, що до Львова прибуде багато вболівальників з Польщі, а це - автотранспорт, то є і пропускні пункти, і митниця, і виділені смуги на кордоні, і логістика пересування великої кількості людей та транспорту через кордон. Це мегапроект! А деякі чиновники досі розуміють це досить туманно", - підкреслив Лубківський.
При цьому він підкреслив, що більша частина завдань вже вирішена. "Але зробити треба ще дуже багато. Ну, наприклад, питання забезпечення турніру автобусами. У Львові є ЛАЗ, але ви поцікавтеся у мера, скільки Львів закупив автобусів. Донецьк автобуси закупив. Харків закупив. Що у Львові - незрозуміло. Хоча вони добре розуміють, що людям потрібен комфортний транспорт, а не вбиті маршрутки", - додав Лубківський.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас