Тести з російської мови вибрали 2% українських випускників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тести з російської мови вибрали 2% українських випускників

105
В Україні з 258 тисяч охочих пройти тести, російську мову вибрали 6 тисяч абітурієнтів, повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева
При цьому вона підкреслила, що поки не бачить підстав скасовувати тестування з російської мови, яке в Україні цього року проводиться вперше. "Поки я не бачу жодних передумов, щоб відмовлятися від цього тесту. Втім, остаточно це буде визначено восени, коли ми проведемо підсумки зовнішнього незалежного оцінювання у 2011 році та підсумки вступної кампанії", - сказала Зайцева під час прямої лінії в газеті "Известия в Україні".
Директор Українського центру оцінювання якості освіти вважає, що необхідно працювати над вдосконаленням тестів з гуманітарних предметів, в яких присутні творчі завдання, і над тестами з іноземних мов.
Вона нагадала, що абітурієнти зможуть дізнатися результати зовнішнього незалежного оцінювання з 5 липня. "Результати тестування будуть вивішені, починаючи з 5 липня", - сказала вона.
Зайцева підкреслила, що апеляцію можна подати протягом трьох днів після оголошення результатів тестування.
За її словами, з 27 червня по 5 липня пройде додаткова сесія тестування, в якій зможуть взяти участь ті, хто з об'єктивних причин не з'явилися на першу. Вагомість причин відсутності, нагадала Зайцева, визначають регламентні комісії регіональних центрів оцінювання якості освіти.
У четвер (2 червня) почалося тестування з української мови. Перша сесія тестування пройде з 2 по 24 червня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас