Україна завоювала статус головного "інтернет-пірата" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна завоювала статус головного "інтернет-пірата"

692
Україна вкотре потрапила в список найбільш піратських країн світу. Цього разу спеціальний комітет з 65 представників Конгресу і Сенату США включив Україну, разом з Росією та Китаєм, в список держав, що грубо порушують права інтелектуальної власності.
В офіційній заяві Конгресу, який мають "Коментарі", зазначено: "Тенденція розвитку інтернет-піратства та використання неліцензійного програмного забезпечення українськими користувачами досягла рівня, який не можна більше ігнорувати". Ще в 2000 році Україна потрапила до щорічного "Список 301", що формується Торговельним представником США, як країна, що має репутацію постійного джерела піратських носіїв. Останнім часом Україна стала центром піратського контенту в мережі інтернет.
"Сьогодні піратські файлообмінні ресурси і незаконні платний веб-сайти функціонують і доступні кожному. Більш того, їх кількість в Україні продовжує зростати. Іншими прикладами піратських Інтернет-сайтів, що надають доступ до фільмів, ігор, програмного забезпечення та музики, є: demonoid.me, extratorrent.com, upload.com.ua, fileshare.in.ua, torrents.net.ua, а також Ex.uа. Останній несе відповідальність приблизно за 50 відсотків нелегального контенту в Україні, завантаженого за 2010 рік ", - зазначено в заяві.
На думку американських конгресменів, Україна повинна посилити переслідування порушень прав інтелектуальної власності в мережі інтернет, а також привести законодавчу базу у відповідність до інформаційних реалій нинішнього дня.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас