Росія не бачить причин для продовження ембарго на експорт зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія не бачить причин для продовження ембарго на експорт зерна

Аграрний ринок
183
Міністерство економічного розвитку Росії не бачить причин для продовження ембарго на експорт зерна після 1 липня 2011 року, повідомив заступник глави міністерства Андрій Слєпнєв.
"Ми не бачимо жодних причин для того, щоб подовжувати ембарго. Швидше за все, по закінченні терміну воно буде скасовано. А далі буде моніторинг, при необхідності прийматимуться вже заходи для обмеження", - пояснив він.
При цьому російський чиновник сказав, що остаточне рішення про скасування ембарго буде прийнято після того, як уряд РФ проаналізує баланс зерна.
Як повідомлялося, експортне ембарго в умовах засухи і втрати 30% урожаю зерна (зібрано 60,5 млн т) в 2010 році діє з 15 серпня 2010 року по 1 липня 2011 року, коли починається новий зерновий рік.
Проте раніше з боку уряду РФ і Мінсільгоспу РФ звучали пропозиції продовжити ембарго до визначення зернового балансу за підсумками збору врожаю 2011 року. Як правило, остаточні підсумки збору врожаю в РФ підбиваються в листопаді, підсумки весняної посівної - після першої декади червня.
Нагадаємо, що Росія є активним учасником світового ринку торгівлі зерном з 2001 року, відправляючи щороку на експорт останні 5 років приблизно від 10 до 20 млн т зерна.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас