20 мільярдів кубометрів газу "підуть" з України в "Північний потік" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

20 мільярдів кубометрів газу "підуть" з України в "Північний потік"

Енергетика
303
Близько 20 мільярдів кубометрів газу, які в даний час поставляються транзитом через Україну в напрямку Чехії та Німеччини, будуть постачатися по "Північному потоку". Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер.
"Ви ж всі, дорогі друзі, розумієте", - погодився він з розрахунками журналістів щодо перенесення транзитних обсягів. Міллер підтвердив, що йдеться приблизно про 20 мільярдів кубометрів газу на рік (це майже відповідає щорічному транзиту російського газу через Україну по ужгородському напрямку до Чехії та Німеччини - ред.).
Міллер також заявив, що проект будівництва газопроводу "Південний потік" може поповнитися ще одним іноземним учасником. За його словами, не виключено, що це може бути німецька компанія E.On.
"Сам факт того, що компанія E. On Ruhrgas присутня (на презентації проекту в Брюсселі був присутній глава російського представництва E. ON Райнер Хартманн - ред.) про щось говорить. Такий великий проект не може не виявитися поза полем зору такого великого партнера, яким є наш давній партнер", - сказав глава "Газпрому".
Разом з тим, Міллер заявив, що іноземці не можуть бути представниками держави в раді директорів "Газпрому".
Раніше в ЗМІ повідомлялося, що глава Фонду національного добробуту Казахстану Тимур Кулібаєв і ректор Академії народного господарства Володимир Мау можуть змінити міністра енергетики Росії Сергія Шматко і главу Міністерства економічного розвитку Ельвіру Набіулліну в раді директорів "Газпрому" (GAZP). За даними "Комерсанта", голова "Газпромбанку" Андрій Акімов також номінується в раду як держпредставник. Таким чином, кількість держпредставників у раді директорів може вирости з 6 до 7.
Крім того, ЗМІ повідомляли, що одного з державних представників у раді директорів "Газпрому" може замінити колишній канцлер ФРН Герхард Шредер, який очолює комітет акціонерів Nord Stream.
Як повідомлялося, Єврокомісія підтримуватиме проект будівництва газопроводу з Росії до Європи "Південний потік" і не буде нав'язувати проекту жодних нормативних вимог.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас