Лукашенко визнав кризу в Білорусі: нас накрила друга хвиля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко визнав кризу в Білорусі: нас накрила друга хвиля

Казна та Політика
9538
Президент Білорусі Олександр Лукашенко впевнений, що Білорусь зуміє подолати кризові явища в економіці.
"Останнім часом нам кричать: ось, у вас там проблеми. Нас же накрила друга хвиля кризи. Знову подорожчали ресурси фактично в два рази, яких у нас немає... Дуже складно і важко знайти відразу велику кількість валюти, щоб розплатитися за все це. Так, у нас збільшився експорт, але стільки валюти ми знайти не можемо", - зазначив глава держави.
Як повідомляє БЕЛТА, Лукашенко впевнений: труднощі вдасться подолати. "Викрутимося. Якщо є бажання, вийдемо з цієї ситуації", - підкреслив президент.
"Ми припинили продавати валюту із золотовалютних резервів, а той курс, який встановиться, той і буде. Ми його вчора визначили на рівні 5 тис. білоруських рублів за долар. Нехай відбулася девальвація національної валюти, нічого. Треба, головне, розпорядитися цим, як слід", - додав він.
Говорячи про пропозицію Росії виділити допомогу з фонду ЄврАзЕС взамін на приватизацію білоруських підприємств, Лукашенко не схильний поспішати. "Просто так нікому нічого кидати не будемо, - сказав він. - Поспішати знищувати держпідприємства в жодному разі не можна, тим більше якщо вони рентабельно працюють".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас