ЗМІ: Стросс-Кан вважає, що його підставила Росія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Стросс-Кан вважає, що його підставила Росія

Кримінал
1671
Колишній глава МВФ Домінік Стросс-Кан, що утримується під домашнім арештом по звинуваченню в зґвалтуванні покоївки в американському готелі, перед арештом підозрював, що проти нього готується змова за участю Франції і Росії.
Французький політик-соціаліст Клод Бартолон минулого тижня заявив в ефірі BFMTV, що Стросс-Кан в телефонній розмові з ним 29 квітня висловив думку, що Париж і Москва плетуть інтриги з метою позбавити його поста і перешкодити участі в президентській гонці у Франції.
Стросс-Кан передбачив, що за змовою стоїть прем'єр-міністр Володимир Путін, пише InoPressa. "Він сказав, що якщо не піде з МВФ "чисто", то більше не зможе висунути свою кандидатуру", - додав політик, признавшись, що ніяк не може оправитися від потрясіння у зв'язку з арештом екс-глави МВФ.
Експерти, коментуючи затримання 14 травня Домініка Стросс-Кана, відразу ж передбачили, що інцидент в американському готелі Sofitel вигідний Росії і її союзникам, які тепер можуть проштовхнути на цей пост свого кандидата. Поки конкретні кандидатури не висуваються, але минулого тижня міністр фінансів РФ Олексій Кудрін заявив, що країни БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай, Південно-Африканська Республіка) можуть висунути свого претендента на пост глави МВФ. Кудрін високо оцінив кандидатуру глави Національного банку Казахстану Григорія Марченка, підтриману Радою глав урядів СНД.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас