Єврокомісар: Дефолт не є виходом з фінансової кризи для країн ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісар: Дефолт не є виходом з фінансової кризи для країн ЄС

Казна та Політика
377
При оголошенні країною дефолту, різко погіршується добробут громадян, проте виникає нова можливість для економічного зростання, в той же час, сьогодні такий рецепт в Євросоюзі не спрацює, вважає єврокомісар з питань транспорту Сийм Калласс, передає РБК із посиланням на естонське телебачення.
Він нагадав, що, наприклад, Росія оголосила в 1998 р. про свою фінансову неспроможність. "Зі зміною валютного курсу зарплати ставали практично неіснуючими, але виникла нова можливість для економічного зростання. Сьогодні такий рецепт в Євросоюзі не спрацює", - відзначив Каллас.
За його словами, економічна ситуація в Європейському союзі є безпрецедентною. "Якщо поглянути на всі попередні економічні кризи, то видно, що тоді в основному страждали банки і приватний сектор. Зараз у скрутному становищі перебувають країни", - сказав він.
На думку експерта, фінансові проблеми в Євросоюзі ведуть до того, що члени ЄС не хочуть збільшувати свої вклади в проекти фінансової допомоги європейським країнам, що перебувають в зоні ризику. "Наприклад, Німеччина відкрито заявила, що більше не фінансуватиме жодного нового інфраструктурного проекту, оскільки суспільство ставиться до цього дуже негативно", - сказав Каллас.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас