ВР врятувала "Південмаш" від банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР врятувала "Південмаш" від банкрутства

Казна та Політика
449
Верховна Рада України прийняла в першому читанні проект закону “Про фінансове оздоровлення державного підприємства "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені Макарова”.
Як передає кореспондент УНІАН, за прийняття відповідного рішення проголосували 259 народних депутатів з 354, зареєстрованих в сесійному залі.
Мета прийняття акту полягає в запобіганні настанню неплатоспроможності державного підприємства “Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені Макарова” через брак обігових коштів і негативних соціально-економічних наслідків для підприємства, Дніпропетровського регіону і космічної галузі України.
Відмічена мета має бути досягнута шляхом реструктуризації заборгованості державного підприємства перед державою по кредиту, залученому під державні гарантії, на таких умовах: підприємство погашає заборгованість перед державою щокварталу рівними частинами впродовж 10 років, починаючи з 2016 року; на суму заборгованості не налічуються відсотки; відсотки, які нараховані на суму заборгованості на момент прийняття цього закону, платяться в порядку, передбаченому для сплати заборгованості; списуються нараховані штрафні санкції.
Також передбачається державна підтримка у вигляді компенсації процентних ставок по кредитах, які залучаються підприємством для виконання своїх зобов'язань в рамках реалізації міжнародних договорів (угод) України за рахунок коштів державного бюджету.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас