НСК Олімпійський знову подорожчав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НСК Олімпійський знову подорожчав

Казна та Політика
2026
Будівництво НСК "Олімпійського" знову подорожчало - ще майже на 30 млн. грн. Ці гроші підуть на коригування робочої документації проекту реконструкції.
Національне агентство з питань підготовки та проведення в Україні Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році закупило послуги зі зміни проектної документації реконструкції НСК "Олімпійський".
29,4 млн. грн. з державного бюджету буде витрачено на проектні роботи з розробки та коригування проектної документації по стадії "Робоча документація" з об'єкту: "Реконструкція існуючих та будівництво нових об'єктів НСК "Олімпійський".
Фінансування отримає компанія "ІБК Трансекспо" - системний інтегратор, який надає послуги проектування, монтажу та сервісного обслуговування систем доступу, відеоспостереження, системи автоматизації та диспетчеризації, системи заземлення і блискавкозахисту; системи гравітаційного і механічного димовидалення; системи пожежогасіння всіх видів і технологій; системи оповіщення про пожежу, управління евакуацією та протипожежною диспетчеризацією.
Згідно з останніми змінами в кошторисі будівництва, вартість реконструкції стадіону, де буде проходити фінальний матч чемпіонату Європи з футболу, складе 4,6 млрд. грн. Про це йдеться в затвердженому 11 квітня оновленому паспорті Державної цільової програми підготовки до Євро-2012.
Крім того, на благоустрій Троїцької площі перед стадіоном піде 104 млн. грн, ще 402 млн. грн. - на облаштування 1,5-кілометрової зони НСК.
Загальна вартість будівництва стадіону у Львові, на якому будуть зіграні три матчі групи В чемпіонату Європи в 2012 році складе 2,2 млрд. грн.
Нагадаємо, вартість донецької "Донбас Арени", введеної в експлуатацію в серпні 2009 року, склала близько 3,2 млрд. грн.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас