Колектори готові допомогти державі з боргами ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колектори готові допомогти державі з боргами ЖКГ

Казна та Політика
837
Колектори пропонують уряду свою допомогу в розробці механізмів роботи з проблемними боржниками-споживачами послуг ЖКГ. Про це в коментарі FINANCE.UA заявила генеральний директор групи компаній "Прімоколлект" Ева Закович.
За її словами, досвід компаній-лідерів ринку міг би бути корисним як владі, так і боржникам, а спільна робота - принести більш ефективний результат.
"З урахуванням поступового зростання тарифів, який багатьом українцям виявляється просто не по кишені, ризик зростання загального боргу з нього дуже високий. Уряду треба докласти значних зусиль, щоб ситуація не вийшла з-під контролю. Важливо чітко розуміти, які категорії потребують допомоги, а які просто спекулюють, обманюючи державу. Колектори можуть бути корисні не тільки своїм досвідом і умінням працювати з борговими портфелями, а й знаннями в цій галузі", - вважає Закович.
Вона підкреслила, що по відношенню до багатьох нинішніх споживачів послуг ЖКГ потрібно застосовувати "підхід реструктуризації, а не відключення". Такі заходи, переконана Закович, будуть сприяти не тільки збереженню кількості споживачів, а й іміджу влади, яка розуміє ситуацію кожного з громадян.
Нагадаємо, президент Віктор Янукович доручив Миколі Азарову розробити до зими механізми відключення боржників від газу, опалення, водопостачання та електрики. Такі заходи передбачаються в Національному плані дій на 2011 рік щодо здійснення Програми економічних реформ на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава", затвердженому сьогоднішнім указом глави держави.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас