Східноевропейські мігранти принесли Британії 8 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Східноевропейські мігранти принесли Британії 8 мільярдів доларів

Валюта
678
Трудова імміграція зі Східної Європи в 2004-2009 збільшила ВВП Сполученого Королівства на 4,91 млрд фунтів (близько восьми мільярдів доларів).
Як стверджують в опублікованій доповіді експерти Національного інституту економічних і соціальних досліджень, приріст ВВП за цей період склав 7,7%, або 98 млрд фунтів, з яких близько п'яти відсотків було створено працівниками з "нової Європи".
Економіка Німеччини весь цей час перебувала у стані стагнації, нагадують автори доповіді.
Після розширення ЄС в 2004 році лише три держави "старої Європи" - Британія, Ірландія і Швеція - відкрили східним европейцям двері відразу і беззастережно. Решта ввели тимчасові обмеження (з 1 травня вони були зняті).
З 2004 року на роботу до Британії приїхало близько півтора мільйони східноевропейців. 700 тисяч з них, зокрема приблизно півмільйона поляків, залишилися на постійне проживання.
Частина поляків, які вирушають за кордон на заробітки, може тепер переорієнтовуватися на Німеччину, але на користь Британії говорить те, що в ній вже сформувалася велика польська община, вважає співробітник інституту Дон Холланд.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас