Прокуратура: Найбільший аеропорт Росії управляється з-за кордону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура: Найбільший аеропорт Росії управляється з-за кордону

355
За підсумками перевірки Генпрокуратура РФ заявила, що найбільший аеропорт Росії управляється з-за кордону, і створена схема дозволяє приховати реальних власників закритого акціонерного товариства.
Наглядове відомство пропонує розробити законопроект про заборону участі іноземців в управлінні стратегічними транспортними підприємствами.
Власниками Домодєдово влада зацікавилася після двох найбільших НП - затримки сотень рейсів у кінці минулого року через крижаний дощ і проблеми з енергопостачанням, а також після теракту 24 січня цього року, коли в аеропорту через вибух загинули 37 людей, відзначає сайт телеканалу Вести.
З дорученням знайти реальних власників авіавузла в лютому виступив президент Дмитро Медведєв. Він зажадав відкритості комерційних структур.
Після перевірки Генпрокуратури стало зрозуміло, що аеропортом Домодєдово керують іноземні компанії, зареєстровані в офшорних зонах.
Конкретні компанії прокуратура не називає, однак у відомстві говорять, що створена ними схема дозволяє приховати тих, хто приймає управлінські рішення, а значить, дозволяє уникати відповідальності.
З цим категорично не згодні в керівництві аерогавані.
"Бажанням уникнути відповідальності це точно не продиктовано. Потрібно сказати, що практика залучення іноземних компаній до управління такими структурними об'єктами як аеропорти повністю відповідає світовим практикам. Взяти, наприклад, аеропорт Чангі або Фрапорт", - заявив виконавчий директор аеропорту Домодєдово Денис Нуждін.
У Генпрокуратурі ситуацію, коли аерогаванню керують іноземні компанії, називають неприпустимою.
Крім іншого, перевірки виявили, що керівник підвідомчого Росавіації унітарного підприємства передав аеропорту Домодєдово низку об'єктів федерального майна без оформлення договорів і справляння орендних платежів.
До перевірки долучилася Федеральна податкова служба.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас