Бажання Шварценеггера стати президентом у Європі висміяли — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бажання Шварценеггера стати президентом у Європі висміяли

Казна та Політика
742
Представники Європарламенту негативно поставилися до повідомлень про те, що кіноактор і колишній губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер може претендувати на посаду президента Євросоюзу.
Так, колишній бельгійський прем'єр і лідер європарламентарів-лібералів Гі Верхофстадт повідомив, що дуже сильно сміявся, коли дізнався про те, що Шварценеггер може поборотися за президентський пост. Як зазначив Верхофстадт, такі чутки свідчать про те, що американці зовсім не знають, як йдуть справи в Європі.
Австрійський європарламентарій від соціал-демократів Йорг Ляйхфрід назвав президентські амбіції колишнього каліфорнійського губернатора образливими. "Все, вже не перше квітня", - сказав політик.
ЗМІ повідомляли, що спробувати себе на роль голови Європейської ради (цю посаду зазвичай називають европрезидентом) Шварценеггеру запропонували його радники. На думку одного з них, Террі Тамміна, французи не захочуть на цей пост німця, а німці - італійця. Шварценеггер же, уроджений австрієць, міг би стати фігурою, яка влаштує всіх - "Вашингтоном або Лінкольном нової об'єднаної Європи".
Шварценеггер залишився без чиновницької роботи після того, як завершився його другий термін на посту губернатора Каліфорнії. Обиратися в президенти США він не може, оскільки народився за межами Америки. Посада голови Європейської ради була заснована в грудні 2009 року, тоді її посів бельгієць Херман ван Ромпей. Його перший термін завершиться в середині 2012 року
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас