Франція віддасть заарештовані гроші Каддафі повстанцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція віддасть заарештовані гроші Каддафі повстанцям

Казна та Політика
236
Франція планує розморозити арештовані рахунки Муаммара Каддафі і направити кошти на фінансування лівійських повстанців.
Про це 22 квітня повідомляє Reuters з посиланням на джерело, близьке до адміністрації президента Ніколя Саркозі, передає Лента.ру.
За інформацією джерела, зараз французьке керівництво обговорює це питання з колегами з інших європейських країн. При цьому у Франції схиляються до того, що розморозити рахунки лівійського лідера необхідно. «Якщо цього не зробити, Національна перехідна рада може залишитися без коштів для існування», - заявило джерело.
Між тим, раніше американські та європейські експерти заявляли, що будь-які спроби розморозити арештовані рахунки Каддафі обов'язково зіткнутися з юридичними перешкодами, на подолання яких знадобиться чимало часу, аж до декількох років.
Західні країни заморозили активи і рахунки Муаммара Каддафі та інших високопоставлених представників лівійського режиму незабаром після початку антиурядових виступів в північноафриканській країні в лютому 2011 року. Тільки в США, за даними агентств, було заарештовано більше 30 мільярдів доларів.
У квітні з'явилися повідомлення, що представники бунтівного уряду звернулися до американської влади з проханням надати їм доступ до заморожених рахунків.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас