У Мінфіні переконані, що ймовірність дефолту в Україні дорівнює нулю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні переконані, що ймовірність дефолту в Україні дорівнює нулю

Казна та Політика
493
В Україні немає ніяких підстав для дефолту, заявив директор Департаменту управління державним боргом та міжнародного співробітництва Міністерства фінансів України Сергій Макацарія під час круглого столу, організованого Міжнародним Фондом Блейзера за участю провідних експертів та аналітиків.
"Впевнений, немає ніяких підстав для дефолту в Україні, його ймовірність дорівнює нулю", - підкреслив чиновник.
Учасники круглого столу відзначили, що тема боргів нашої держави сьогодні залишається досить актуальною. Зокрема, кажучи про роль у борговій політиці Міжнародного валютного фонду, експерти підкреслили, що завдяки поновленню співробітництва та програми з МВФ вдалося стабілізувати економіку України на тлі світової фінансової кризи.
"Сьогодні всі держави світу мають борги й Україна не є винятком, це абсолютно нормальна практика країн поповнювати власні грошові запаси, підтримувати вітчизняну економіку і таким чином забезпечувати циркуляцію грошей у світі", - зазначив Макацарія.
Крім того, директор Департаменту управління державним боргом та міжнародного співробітництва ще раз підкреслив, що більша частина коштів, залучених від МВФ, надходить в резерви Національного банку України - на підтримку платіжного балансу, національної валюти і т.д.
"На черзі - отримання чергових траншів. Ці кошти будуть спрямовані виключно в Нацбанк для підтримки його золотовалютних резервів", - підкреслив Макацарія.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас