Наступний - Черновецький — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наступний - Черновецький

Казна та Політика
4163
Київрада отримала нового керівника - 89 з 90 депутатів проголосували за призначення на посаду секретаря Київської міської ради Галини Гереги. Тепер команду Черновецького в столичній владі представляє тільки сам Черновецький.
Її кандидатуру на розгляд депутатів вніс рідкісний гість на сесії Київради - столичний мер Леонід Черновецький. Опальний мер, з усіх боків обкладений кримінальними справами проти свого оточення, сам поставив відповідне питання на голосування. Вже після оголошення результатів, частина представників Київради обурилася тим, що голосування за Герегу відбувалось не в закритому режимі і бюлетенями. Але Черновецький закликав нового керівника законодавчої влади в столиці не звертати уваги на вигуки із залу, і процедура її вступу на посаду була завершена. Після виступу Гереги і її попередника - Олеся Довгого - сесія Київської міської ради була закрита.
Добровільна здача влади в Київраді, як вважає багато хто, означає гарантії особистої недоторканності, дані оточенням Януковича Черновецькому і Довгому. Політики і експерти поки обережно коментують призначення Гереги і радять киянам не чекати швидких змін на краще в місті.
Представник фракції "НУ-НС" Микола Катеринчук вважає, що усунення команди Черновецького вигідне не стільки Києву, скільки Партії регіонів. "Зміщення команди Черновецького і її заміна на наближених або своїх людей Попову вдалися. Тепер почнеться заміна голів комісій Київради. Йде реприватизація того, що незаконним способом взяла команда Черновецького. Що буде далі, ми зрозуміємо за найближчими голосуваннями. Але мені здається, що більша частина міського майна залишиться все-таки у комунальній власності", - сказав народний депутат журналісту Фокуса.
"Секретар Київради обирається Київрадою. Це внутрішня робота, організація роботи Київради. І розглядати це потрібно в такому руслі", - регіонал, колишній кандидат у мери Києва Василь Горбаль у коментарі Фокусу порадив не переоцінювати факт призначення Гереги.
Член парламентської фракції "БЮТ-Батьківщина", колишній депутат Київради Володимир Бондаренко впевнений, що у столиці відбувається елементарний переділ влади. "Все буде зроблено таким чином, щоб Партія регіонів безпосередньо керувала Києвом. А те, що Олесь Довгий раніше керував розкраданням міста... Так, новий секретар буде займатися цим з тим же успіхом", - сказав Бондаренко Фокусу.
Такої ж думки дотримується і політолог, нунсівець Олесь Доній. "Як не крути цю владу - це не політики. Це середовище, яке голосувало за розкрадання землі. ГАК за часів Черновецького, брав участь у розкраданні землі в Києві. А те, що зараз ГАК перебіг від однієї влади до іншої, про що говорить? Що вони стали чистішими?", - сказав він.
Про можливість вільної конвертації фракції великого бізнесу - Громадський актив Києва (ГАК) - говорять багато співрозмовників Фокуса. "Герега - нейтральна фігура, але має досить серйозні позиції в київському бізнесі (співвласниця мережі Епіцентр), а це означає, що влада може у будь-який момент на неї натиснути", - говорив ще до призначення секретаря Київради Володимир Бондаренко.
Прихильники влади, навпаки, говорять про плюси нового призначення. "Вона створила системний великий бізнес. Принаймні, як менеджер вона відбулася", - зауважив регіонал Василь Горбаль.
До речі, якщо Черновецького все-таки змусять піти у відставку, то до виборів виконувати обов'язки мера буде секретар Київради. Чергові вибори мера Києва повинні відбутися в жовтні 2012 року.
Галина Федорівна Герега, співвласниця мережі гіпермаркетів Епіцентр, разом з чоловіком входить до рейтингу Фокуса 200 найбагатших людей України в 2011 році. Їх статки експерти рейтингу оцінюють в 395,4 млн доларів. Народилася у Львівській області.
У 1974-1978 рр. - навчалася у Львівському кооперативному технікумі, який закінчила з відзнакою. З 1978 по 1983 рік навчалася в Київському торгово-економічному інституті на технологічному факультеті. З 1983 по 1988 рр. - майстер виробничого навчання в системі професійно-технічної освіти при Київському кулінарному училищі. 1988-1993 рр. - старший інженер-технолог "Об'єднання 906" при Вищій партійній школі. 1994-1998 рр. - заступник директора підприємства "Глибочиця". 1998-2003 рр. - Фінансовий директор ТОВ "Цермет АГС". З 2003 року - фінансовий директор ТОВ "Епіцентр К" - мережі будівельних гіпермаркетів.
19 квітня Київрада проголосувала за відставку секретаря Київради Олеся Довгого.
Євгенія Вецько
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас