БЮТ готовий скасовувати Харківський пакт у суді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ готовий скасовувати Харківський пакт у суді

Казна та Політика
198
Фракція "БЮТ-Батьківщина" готова наполягати на скасуванні Харківських угод у судовому порядку.
Про це сьогодні на засіданні Верховної Ради заявив народний депутат від БЮТ Роман Забзалюк.
За його словами, фракція наполягає на створенні тимчасової слідчої комісії для детального розслідування "факту антиконституційного підписання так званих Харківських угод".
"Якщо комісією будуть виявлені грубі порушення законодавства України, то фракція буде наполягати на скасуванні чинних угод у судовому порядку", - цитує Забзалюка УНІАН.
Він також зазначив, що фракція наполягає на "негайному зниженню ціни на газ для громадян".
За словами Забзалюка, під час підписання Харківських угод українська влада заявляла, що вартість газу для населення не буде підніматися, але за цей час підвищення вартості сталося вже двічі.
"Українське суспільство переконалося в неспроможності такої влади відстоювати національні інтереси, в нездатності утримати економічну ситуацію, стримати зростання цін на продукти харчування, тарифи, бензин і виконати бодай одну обіцянку - не піднімати ціну на газ для населення", - зазначив Забзалюк.
Як відомо, вчора у фракції "БЮТ-Батьківщина" заявили, що будуть вимагати створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України щодо Харківських угод.
Нагадаємо, 21 квітня в Харкові президенти Росії та України домовилися про знижку на газ в обмін на продовження перебування російського чорноморського флоту в Криму. Газпром пообіцяв продавати газ Україні по 230 замість 330 доларів за тисячу кубометрів. За це Україна погодилася продовжити термін перебування бази Чорноморського флоту РФ в Криму на 25 років - до 2042 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас