Тігіпко: МВФ може в липні прийняти рішення про виділення Україні двох траншів за 1,6 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: МВФ може в липні прийняти рішення про виділення Україні двох траншів за 1,6 млрд дол.

Казна та Політика
353
Міжнародний валютний фонд може в липні прийняти рішення про виділення Україні двох траншів за 1,6 млрд дол. в рамках програми співпраці stand-by. Про це сказав віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко в інтерв'ю Reuters.
Він висловив упевненість, що до цього часу Київ зможе виконати взяті на себе перед кредитором зобов'язання. Невиконання українською владою умов програми стало причиною затримки виділення МВФ в березні чергового - третього траншу.
"Якщо ми виконаємо всі зобов'язання, які Україна пообіцяла, то, в принципі, ніщо не повинно завадити отримати вже в липні рішення ради директорів МВФ про виділення нам ще двох траншів", - сказав Тігіпко в кулуарах річних зборів МВФ та Світового банку.
Нагадаємо, МВФ у липні 2010 р. схвалив програму співробітництва з Україною stand-by до кінця 2012 р. обсягом понад 15,2 млрд дол. і виділив у 2010 р. два транші на загальну суму приблизно 3,5 млрд дол. У березні не вдалося отримати запланований програмою третій транш на суму 1,5-1,6 млрд дол. через те, що були невиконані умови меморандуму з фондом.
"У нинішніх умовах такої високої глобальної нестабільності і в політиці, і в цінах, це було б дуже ризикованим для України - залишитися без підтримки МВФ. Ось чому я вважаю, що ми доб'ємося успіху у впровадженні пенсійної реформи і прийняття інших рішень" , - сказав Тігіпко.
Відповідно до початкових домовленостей із МВФ, Україна розраховувала в 2011 р. отримати чотири квартальні транші кредиту на загальну суму понад 6 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас