Банкір: Ситуація в банківській системі не така вже критична — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: Ситуація в банківській системі не така вже критична

938
Сьогодні немає підстав для скептичних прогнозів щодо подальшої роботи банківської системи. Про це розповів у коментарі FINANCE.UA голова правління Юнекс банку Андрій Яцура.
"Якщо проаналізувати статистичні дані, можна відзначити, що криза має циклічність і певну амплітуду дії. Можливо, чергова криза відбудеться в одній окремій країні чи набуде світового масштабу - робити подібні прогнози - невдячна справа. Але в будь-якому випадку, я б не був так скептично налаштований", - сказав банкір.
Він зазначив, що на сьогодні у багатьох банків великий проблемний портфель і з'являються нові кредити, за якими в 2008-2010 роках підписувалися договори реструктуризації.
"І якщо з боку клієнта не було ніяких результативних дій для поліпшення ситуації, то зараз знову настає термін, коли банки змушені формувати резерви за цими портфелями. Але це ще не факт, що настане криза. Так, комусь треба тугіше затягнути ремені, продовжувати оптимізацію своїх витрат у цілому або перенести на наступний період ті з них, які дозволяють це зробити. Тобто для кожного банку - індивідуально. Але в цілому ситуація не така вже й критична, і на горизонті з'являються ті, хто потребує грошей, і ті, кому можна їх з упевненістю давати на платній і поворотній основі", - підкреслив Яцура.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас