У Львові підприємці масово згортають бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Львові підприємці масово згортають бізнес

Казна та Політика
8302
Підприємці Львова масово згортають свій бізнес, повідомили в управлінні державної реєстрації Львівської міськради. Причина - новий Податковий кодекс. Понад півроку підприємці протестували проти нього і попереджали, що працювати в нових умовах не зможуть, і врешті-решт почали закриватися.
З початку року власну справу згорнули вже 60 підприємців - юридичних осіб, а з фізичними взагалі катастрофа - понад 400 - припинили бізнес, відзначили в міськраді. Різко зменшилася і кількість бажаючих почати власну справу.
"Якщо раніше ми реєстрували 5 з половиною тисяч на рік, то зараз не зареєструємо... Я навіть боюся прогнозувати що-небудь", - розповідає головний державний реєстратор Львова Володимир Дуда. Яскравим прикладом того, як вплинув Податковий кодекс на бізнес, є львівський ринок "Торпедо": вже майже 30% кіосків там закрилися, говорить реєстратор.
"Базар ледь жеврів і так через економічну кризу. А тепер ще ці податки збільшилися, ці невимовні черги в податковій, щомісяця віддавати такі гроші - за що? Люди масово закрилися, а всі інші змушені піднімати ціни", - говорить бізнесмен ринку Оксана Козлова.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас