Експерти: G20 необхідно ввести податок на міжбанківські трансакції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: G20 необхідно ввести податок на міжбанківські трансакції

Валюта
444
G20 необхідно ввести податок на міжбанківські трансакції. Про це йдеться у зверненні відомих економістів з різних країн до учасників зустрічі міністрів фінансів G20 і глав Центробанків, передає РБК daily з посиланням на The Guardian.
Відзначимо, серед підписантів - впливовий радник генсекретаря ООН Пан Гі Муна - Джеффрі Сакс, а також професори провідних університетів Європи та США. Ідею листа підтримали також нобелівські лауреати Пол Кругман і Джозеф Стігліц. Крім міністрів фінансів адресатом листа став Білл Гейтс, якому Президент Франції Ніколя Саркозі доручив вивчити можливість вжиття такого податку усіма країнами або тільки частиною країн.
"Ідея податку вже дозріла... І фінансовий сектор повинен зробити що-небудь для суспільства... Навіть за дуже низької ставки в 0,05% або менше цей податок може принести сотні мільярдів доларів на рік, які необхідні для вливань в освіту, охорону здоров'я та вирішення проблеми зміни клімату", - йдеться у зверненні.
Згідно з останнім опитуванням, проведеним організацією Oxfam, більше половини жителів Великобританії, Франції, Німеччини, Італії та Іспанії підтримують ідею податку, вважаючи, що банки повинні понести відповідальність за фінансову кризу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас