МВФ: В найближчі два роки банкам доведеться виплатити 3,6 трлн доларів боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: В найближчі два роки банкам доведеться виплатити 3,6 трлн доларів боргу

Казна та Політика
335
Банкам по всьому світу в найближчі два роки належить виплатити борги на 3,6 трлн доларів. Така оцінка міститься в новій доповіді Міжнародного валютного фонду (МВФ), присвяченому глобальній фінансовій стабільності (Global Financial Stability Report), передає РБК.
Найбільш гостро проблема рефінансування стоїть для банків Німеччини та Ірландії: від 40% до 50% загальної заборгованості їх банківських секторів має бути погашено в 2011-2012 році.
МВФ рекомендує європейським банкам скорочувати рівень заборгованості щодо власних коштів шляхом кількісного збільшення та якісного поліпшення капіталу. "Банкам у Європі все ще необхідно залучити значні обсяги додаткового капіталу, для того щоб відновити нормальний доступ до ринків фондування", - йдеться в доповіді МВФ.
У цілому ситуація з фінансовою стабільністю в світі покращилася за останні півроку, що минув з часу попередньої доповіді, відзначає МВФ. Проте глобальна фінансова система залишається вразливою перед можливими новими шоками, а причини недавньої економічної кризи - занадто високий рівень боргу і "погані" активи в банківській системі - так і не усунені.
МВФ як і раніше вважає за необхідне скорочення боргового тягаря урядів, розчищення банківських балансів через рішення проблеми поганих активів і збільшення капіталу, відповідальне визнання збитків з проблемних іпотечних кредитах і захист від "перегріву" і накопичення фінансових дисбалансів у економіках, що розвиваються.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас