В КМДА не бачать підстав для подорожчання проїзду в маршрутках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В КМДА не бачать підстав для подорожчання проїзду в маршрутках

Казна та Політика
287
Сьогодні немає жодних підстав для подорожчання проїзду в маршрутному таксі. Про це заявив начальник Головного управління транспорту та зв'язку Київської міської державної адміністрації Євген Водовозов, повідомила прес-служба КМДА.
Щодо приватних перевізників він зазначив, що згідно з чинним законодавством, місто не може заборонити їм підвищувати тариф на проїзд. Але перевізники повинні надати економічне обґрунтування підвищення ціни.
"На сьогоднішній день я не бачу ніяких підстав для подорожчання проїзду в маршрутному таксі. У столиці діють досить жорсткі критерії підвищення тарифів на проїзд у транспорті, і кожен перевізник повинен обґрунтувати, чому і на яку суму він повинен підняти ціни на свої послуги", - зазначив Водовозов.
Він додав, що деякі компанії досі не можуть обґрунтувати минуле підвищення цін на 50 копійок.
"Мовляв, їм дорого обходиться оренда землі для автопарку. Особисто я переконаний, що пасажир не повинен оплачувати оренду тих шести гектарів землі, де відстоюються 10 автобусів перевізника. Що стосується подорожчання метро, про що зараз теж часто говорять, то цього не буде. Те ж стосується і цін на проїзд в автобусах, тролейбусах і трамваях", - зазначив Водовозов.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас